Booking.com

 

Divan Grubunun Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda hayata geçirilen Telezzül, Nisan ayının son haftasında açıldı. Ömer Koç’un sahip olduğu bu girişimin açılışında ev sahipliğini annesi Çiğdem Simavi yaptı. Restoranın adı olan Telezzül, Osmanlıca kökenli olup “hoş lezzetli, zevk veren tatlar” anlamına taşımaktadır.

Divan Grubu yılların verdiği otelcilik ve gastronomi deneyimini burada da göstermeye devam ediyor. Farklı bir gastronomi deneyimi yaşamak isteyen lezzet tutkunları için birebir. Yemek kültürü açısından oldukça zengin bir ülkeyiz, hatta çoğu restoranda vegan seçenekleri bulmak mümkün. Fakat tam anlamıyla vegan restoran olarak bir ilki yaşıyoruz.

Telezzül, Kuzguncuk’ta Koç Topluluğu Spor Klübünün içinde harika bir mekan ve nefis bir bahçeye sahip. Girişte çiçek motifleri sizi karşılıyor ve yerdeki çini kaplamaları çok şık. Büyük bir bar kısmı mevcut. Duvarda asılı olan portreler ilgi çekici. Açık mutfak sayesiyle pişirilen yemekleri görmeniz de mümkün.

Kendilerini ve menüyü aynen şöyle ifade ediyorlar. “Sade, doğal, duyarlı.” Tamamen doğal ve mevsim sebze ve meyveleri kullanılarak özel bir menü oluşturan Telezzül, vegan yemekleri ile harika bir doyum vaadediyor. Ödüllü şef Bahtiyar Büyükduman ve tecrübeli ekibiyle tüm tabaklara kendi imzasını atıyor. Başlangıç, ana yemekler ve tatlılar tamamen buraya özgü, vegan beslenme şekline uygun hazırlanmaktadır. Ayrıca içecek seçiminizi yaparken zorlanacaksınız. Kendilerine özgü isimleri gibi kokteyllerde ilginizi çekecek.

 

 

telezzuz.ist

Sestri & Dinle

Merhabamız rengini Ege’den alır…

Kırmızımız rengini Mevlana ve Yunus’un Aşk’ından getirir…

Boyandık yola düştüğümüzde Ege’den maviye; karadaki denizden de kırmızıya.

Şimdi Sestri ve Dinle birlikte boyayacak tüm dünyayı ve Anadoluyu yeniden ve en yenisinden maviye kırmızıya….

Serendipians