Booking.com

Michelin, Yeşil Yonca ile sürdürülebilirliğe yeni bir bakış açısı getiriyor. Şefleri sürdürülebilirliğe teşvik etmek amacıyla şefleri ‘’Yeşil Yonca’’ ile ödüllendireceğini duyuran Michelin, ödülü almak için kaynakları korumanın, gıda israfını önlemenin ve biyoçeşitliliği önemsemenin kesinlikle gerekli olan üç kriter olduğunu belirtti.

Ocak ayında ilk kez verilmeye başlanan Yeşil Yonca, ilk aşamada sürdürülebilir koşulları sağlayan Fransa’daki 50 restorana, ardından şubat ayında da Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İsveç’te bulunan toplam 30 restorana verildi. Ekim ayına geldiğimizde de Kuzey Amerika’daki ‘’Yeşil Yonca’’ almaya uygun şefleri ve restoranların ödüllendirilmesi için Michelin Kaliforniya Rehberi, ‘’Aile Yemeği’’ adında online bir organizasyon düzenledi. Yeşil Yonca’nın Dünya’daki tüm restoranları da israfı önlemeye ve doğayı korumaya teşvik etmesini temenni etmek ile birlikte, mekanları sürdürülebilir uygulamalara yönelten bu tarz ödüllendirmeleri yakın gelecekte turizmin tüm alanlarında görebileceğimizi öngörüyoruz.

Sestri & Dinle

Merhabamız rengini Ege’den alır…

Kırmızımız rengini Mevlana ve Yunus’un Aşk’ından getirir…

Boyandık yola düştüğümüzde Ege’den maviye; karadaki denizden de kırmızıya.

Şimdi Sestri ve Dinle birlikte boyayacak tüm dünyayı ve Anadoluyu yeniden ve en yenisinden maviye kırmızıya….

SESTRİ & DİNLE HAKKINDA