Booking.com

MICHELIN Rehberi, geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul’daki restoranları mercek altına almıştı. İlk seçkisinde 53 restoran yer alırken, Michelin Rehberi 2023’te 1 Michelin Yıldızı alan Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ile 2 Michelin Yıldızı sahibi Turk Fatih Tutak yıldızlarını korudu.

 

Michelin Rehberi 2024 İstanbul-İzmir-Bodrum seçkisi, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törende açıklandı. 2024 seçkisine 58 yeni restoran dahil olurken, yeni seçkide Vino Locale, Od Urla, Teruar Urla, Arkestra, Sankai by Nagaya, Maça Kızı ve Kitchen restoranları 1 MichelinYıldızı’na layık görüldü.

 

 

Türkiye’de Ege ve Akdeniz mutfak geleneklerini yansıtan ve yöresel lezzetleri de içinde barındıran sofralara aşinayız. Özellikle Ege’de İzmir ve Urla bölgesi kendi şaraplarını da yaparak, yöresel lezzetler konusunda eşsiz seçenekler sunuyor. Uzunca bir süredir şeflerimiz, özellikle gençler geçmişten gelen mutfak geleneklerini, lezzet aşamasında yeni ve modern yorumlamaları ile büyük bir zenginlik katmaya devam ediyorlar. Turizm destinasyonları içinde yer alan İzmir ve Bodrum ziyaretçileri de bu durumdan bolca nasipleniyorlar. Hatta çoğu tatil ve lüks otellerin içinde dünya lezzetleri sunan restoranlara rastlamak güç değil, hatta oldukça popüler.

 

16 Restoran ‘Bib Gourmand’ Kategorisinde

Seçkide yer alan restoranlardan Ayşa Boşnak Börekçisi, Beğendik Abi, Adil Müftüoğlu, Aida, Otantik Ocakbaşı, Fauna, Circle by Vertical, La Mahzen, İnari Omakase, Foxy Nişantaşı, Tavacı Recep Usta, Efendy, The Red Baloon, Ayda, İki Sandal, Hiç Lokanta Bib Gourmand ile ödüllendirildi.

Circle by Vertical, Hiç Lokanta, Od Urla ve Vino Locale sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından dolayı Yeşil Yıldız Ödülü aldı.

Michelin Rehberi müfettişleri tarafından verilen Michelin Genç Şef ve Servis Ödülleri, profesyonelleri uzmanlıkları ve yetenekleriyle ödüllendiriyor.

Michelin Genç Şef ödülünü The Red Balloon Şefi Ulaş Durmaz, Sommelier (Şarap Garsonu) ödülünü Vino Locale’den Seray Kumbasar kazanırken Mastercard tarafından sunulan Michelin Servis Ödülü ise Tuğra Restoran ekibinin oldu.

Michelin Rehberi’ne tavsiye edilen restoran olarak işletmelere ise 36 restoran dahil oldu.

İstanbul’dan Hakkasan İstanbul, Saku, Ruby, Lokanta Göktürk, Eleos Yeşilköy, Aşeka, Avlu, Gallada, İtsumi, Seraf Vadi, Roka, Akira Back, Borsa Restoran, Foxy Nişantaşı ve Vogue Restoran, İzmir’den Amavi, Sota Alaçatı, Levan, Pizza Venedik, Kasap Fuat ve İsabey Bağevi, Bodrum’dan ise Orkide Balık, Kısmet Lokantası, Orfoz Restoran, Loft Elia, Zuma Bodrum, İsola Manzara, Tuti, Sait, Kurul Bitez, Hakkasan Bodrum, Bağarası, Malva, Sia Eli, Ent Restoran ve Dereköy Lokantası tavsiye edilen işletmeler arasında yer aldı.
Açıklanan restoranlarla beraber Michelin Rehberi’nde Türkiye’den 111 restoran yer almaya başladı.

 

Neolokal

Mikla

Vino Locale

Od Urla

Teruar Urla

 

Kaynaklar; Oggusto, Urla Haber, Michelin Guide, Habertürk

Sestri & Dinle

Merhabamız rengini Ege’den alır…

Kırmızımız rengini Mevlana ve Yunus’un Aşk’ından getirir…

Boyandık yola düştüğümüzde Ege’den maviye; karadaki denizden de kırmızıya.

Şimdi Sestri ve Dinle birlikte boyayacak tüm dünyayı ve Anadoluyu yeniden ve en yenisinden maviye kırmızıya….

Serendipians